9 Mayıs 2014 Cuma

HAVUÇ TOPU




ANNELER GÜNÜ ARİFESİNDE 
ANNENİZE ELLERİNİZLE GÜZEL İKRAMLAR HAZIRLAYABİLİRSİNİZ...
TARİFİ UYGULAYIP İÇİNE Bİ TUTAMDA ANNE SEVGİSİ KATARSANIZ TADINDAN YENMEZ :)

MALZEMELER

500 GR HAVUÇ 
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI CEVİZİÇİ
50 GR MARGARİN
2 PAKET PETİBÖR
HİNDİSTAN CEVİZİ
(ÜZERİ İÇİN)

HAZIRLANIŞI

KABUKLARINI SOYUP HAVUÇLARI RENDELİYORUZ VE TENCEREYE KOYUYORUZ
ÜZERİNE ŞEKER , SU EKLEYİP HAVUÇLARIN SUYUNU SALIP ÇEKMESİNİ BEKLİYORUZ YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE , TARÇIN CEVİZİÇİ MARGARİNİ EKLİYORUZ VE KARIŞTIRIYORUZ.
PETİBÖR BİSKÜVİLERİ KIRIP KARIŞIMA KATIYORUZ.
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP,
TOP HALİNE GETİRİP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULUYORUZ...

***AFİYET OLSUN****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder