11 Mart 2014 Salı

ÇİLEKLİ TARTOLET



TART TARİFİ

125 GR MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 YUMURTA
VANİLYA
2,5 BARDAK UN

ÜZERİ İÇİN;

KREMŞANTİ
ÇİLEK

HAZIRLANIŞI;
UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIN , MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA OLURSA HAMUR DAHA KOLAY ÖZDEŞİR ÜZERİNE AZAR AZAR UN EKLEYİP YOGURUN.
KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR OLUŞUYOR. HAMURU 10 DK BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN.
METAL TART KAPLARINA HAMURUMUZU BASTIRA BASTIRA YERLEŞTİRELİM.
TABANINA KABARMAMASI İÇİN ÇATALLA DELİKLER AÇIN
40 DK KADAR  180  DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN
SOGUMAYA BIRAKIN.
SOGUYUNCA ÜZERİNİ KREMŞANTİ VE ÇİLEKLE SÜSLEYİN

***AFİYET OLSUN***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder