4 Mart 2014 Salı

ISPANAKLI KİŞ



EVDEKİ ISPANAKLARI NAPSAM DİYE DÜŞÜNÜRKEN
İNSTAGRAMDA BEGENEREK TAKİP ETTİĞİM ENİSE ABLAMIN HAMURDAN KAPLARI GELDİ AKLIMA :) 
İÇİNE ISPANAK OLUR MU OLUR DEDİM VE GİRİŞTİM YAPMAYA ...

MALZEMELER
1 YUMURTA
125GR MARGARİN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIGI YOGURT
ÇÖREKOTU,PUL BİBER ,NANE
2,5 SU BARDAĞI UN

İÇ MALZEMESİ İÇİN;

YARIM KİLO ISPANAK
1 ORTA BOY SOGAN
PUL BİBER


HAZIRLANIŞI

UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIN.
 UNUNU AZAR AZAR EKLEYİP YOGURUN.
YUMUŞAK BİR HAMUR OLMASI GEREKİR.
HAMURUMUZ HAZIRSA 15 DK BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN Kİ HAMUR KENDİNE GELSİN.
SONRASINDA MERDANEYLE HAMURUMUZU AÇIYORUZ.
KULLANACAGIMIZ KAPTAN BÜYÜK BİR KASEYLE HAMURUMUZU KESİYORUZ.
FIRINLANABİLEN BİR KASENİN ARKASINI YADA MUFFİN KAPLARIN METALİNİ KULLANIYORUZ.



BENİM KAPLARIM DÜZ OLDUGU İÇİN BEN ELİMLE VALON VERMEYİ TERCİH ETTİM. DEDİĞİM GİBİ METAL MUFFİN KALIPLARINI KULLANIRSANIZ BÖYLE Bİ SIKINTINIZ KALMAZ. 
SONRA FIRINA SALDIM.

  ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRDİM.
15 DK SOGUMAYA BIRAKTIM. 
SOGUYUNCA KOLAYLIKLA KAPTAN ÇIKIYORLAR.


TERS ÇEVİRDİM VE BU SIRADA TAVAYA YAGIMI KOYDUM SOGANIMI PEMBELEŞTİRDİM VE ISPANAKLARIMI EKLEDİM 
ISPANAKLARIM ÖLENE KADAR PİŞİRDİM.
HAZIRLADIĞIM BU KARIŞIMDAN 1 ER KAŞIK HAMUR KAPLARIMA EKLEDİM
VE PUL BİBERLE SÜSLEDİM

***AFİYET OLSUN****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder