3 Mart 2014 Pazartesi

KREM KARAMEL TARİFİM



ÇOK ÖVÜNEREK SÖYLEMEK İSTEMESEMDE 
TATLISIZ BİR GÜN DAHİ GEÇİRMEM MÜMKÜN OLMUYOR NE YAZIKKİ!
BİRAZ DAHA HAFİF HEMDE SÜTLÜ Bİ TATLI OLDUĞU İÇİN ÇOKTA SAĞLIKLI Bİ TATLI SEÇTİM BUGÜN SİZLER İÇİN
KREM KARAMEL


MALZEMELER;

1 KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 KAŞIK BUĞDAY NİŞASTASI
1 KAŞIK UN
1 YUMURTA
VANİLYA

KARAMELİ İÇİN;

 6 KAŞIK ŞEKER
 2-3 DAMLA LİMON SUYU


HAZIRLANIŞI;

ÖNCELİKLE TENCEREMİZDE SÜT HARİÇ BÜTÜN MALZEMLERİ ÇIRPMA TELİMİZLE
GÜZELCE ÖZDEŞLEŞTİRİYORUZ .
OCAĞA ALIP AZAR AZAR SÜTÜMÜZÜ EKLİYORUZ.

BAŞKA BİR TAVADA ŞEKERİMİZİ EKLEYİP ÜZERİNE 2-3 DAMLA LİMON SIKIYORUZ HİÇ KARIŞTIRMADAN KARAMELİZE OLMASINI BEKLİYORUZ...
KARAMELİN RENGİ ALTINSARISI OLDUĞUNDA ALTINI KAPATMANIZI ÖNERİRİM
ÇOK HIZLI RENGİ DÖNÜYOR VE EGER KAHVERENGİ OLURSA TADI ACI OLUYOR.

DİĞER TENCEREDEDE KARIŞTIRA KARIŞTIRA DİBİNİ TUTTURMADAN MUHALLEBİMİZİ PİŞİRİYORUZ.
MUHALLEBİMİZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ALTINI KAPATIYORUZ

KREM KARAMEL YAPACAGIMIZ KASEMİZİN DİBİNE KARAMEL SOSTAN 1 ER KAŞIK EKLİYORUZ ÜZERİNE SICAK MUHALLEBİMİZİ 
VE MÜMKÜNSE 1 GECE BUZDOLABINDA DİNLENDİRİYORUZ...

YAPILIŞI BASİT FAKAT LEZZETİ ON NUMARA TARİFİMİZİ TERS ÇEVİREREK İKRAM EDİYORUZ :)

***AFİYET OLSUN***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder