12 Şubat 2014 Çarşamba

MARMELATLI HAŞHAŞLI KURABİYE




          HAMURU İÇİN;
  • 250 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un


       MARMELATI İÇİN ;
  Vişne reçeli kullandım ben...

       ÜZERİ İÇİN;
   Haşhaş



         HAZIRLANIŞI;
1-hamuru için tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun
2-yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekir
3-hamurdan ceviz büyüklüğüne parçalar koparıp yuvarlıyoruz
4-yuvarladığımız hamura orta parmagımızla delik yapıyoruz marmelatı eklemek için
5-yuvarladığımız kurabiyemizi haşhaşa buluyoruz
6-tepsimizi yağlamayı hatta varsa yağlı kagıt kullanmayı unutmuyoruz
7-yaklaşık 20-25 dk da üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
8-fırından çıkardığımız kurabiyemizi reçel yada dilediğiniz marmelatla süslüyoruz hatta çikolata sosu bile olabilir arzunuza göre ... fakat ekşi reçel yada marmelatlar çok yakışıyor.
9-bu kurabiye kesinlikle pastana kurabiyelerine taş çıkarır 
      ..........AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder