Zebra kek için malzemeler:
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yumurtaları da sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin.
- Yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine 1su bardağı şekeri ilave edin, köpük şekline kadar çırpın.
- Sonra sütünü ilave edin, sırayla vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kıvamını akışkan olsun.
- Katı hamurun keki sert olur ve çabuk dağılır.
- Hazırlanan hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Hamurun bir tanesine 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin.
- 23 cm büyüklüğünde keke kalıbını yağlayın.
- Hazırlanan kek kalıbının tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er kaşık koyun (yada 1 kahve fincanı)
- Hiç ara ermeden hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
- Kek pişirilirken fırını önceden ısıtılması çok önemli ve kek hamuru hazırlandıktan sonra dışarıda çok beklenmemesi gerekiyor.
- Fırınınızı 160’ C derecede ısıtın ve kekinizi fırına verin.
- 30 dakika pişirin kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
- Zebra kek hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder