12 Şubat 2014 Çarşamba

ZEBRA KEK

  


Zebra kek için malzemeler:
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
  • Yumurtaları da sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin.
  • Yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine 1su bardağı şekeri ilave edin, köpük şekline kadar çırpın.
  • Sonra sütünü ilave edin, sırayla vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Kıvamını akışkan olsun.
  • Katı hamurun keki sert olur ve çabuk dağılır.
  • Hazırlanan hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Hamurun bir tanesine 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin.
  • 23 cm büyüklüğünde keke kalıbını yağlayın.
  • Hazırlanan kek kalıbının tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er kaşık koyun (yada 1 kahve fincanı)
  • Hiç ara ermeden hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Kek pişirilirken fırını önceden ısıtılması çok önemli ve kek hamuru hazırlandıktan sonra dışarıda çok beklenmemesi gerekiyor.
  • Fırınınızı 160’ C derecede ısıtın ve kekinizi fırına verin.
  • 30 dakika pişirin kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
  • Zebra kek hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder