12 Şubat 2014 Çarşamba

DOLUNAY PASTA



        Biz kadınların 10 parmağında 10 marifet olması beklenir bilirsiniz ... Öyleyse bizde en pratik tarifleri  bulup bizden bekleneni karşılamakla yükümlüyüz ...Şimdi sizlerle paylaşacağım tarif benim çevremde çok popüler oldu buyrun hem çok pratik hem çok lezzetli, hemde çok afilli pastamızı yapmaya :)




               MALZEMELER;

     * 1 HAZIR PASTA KEKİ (SADE)
     * 1 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ
     *1 PAKET KREM ŞANTİ
     *1 PAKET ÇİKOLATA SOS
     * FINDIK KIRIĞI
     *1 SU BARDAĞI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)



            HAZIRLANIŞI;
     Kremşanti'yi 1 bardak soğuk sütle çırpıp buzdolabına koyun. Bir salata kasesi alıyoruz kovaltak bir kap olması tercihim. içine streç film yerleştiriyoruz. Hazır pasta kekinin üst kısmını şu üzerindeki kovaltagı elde etmek için salata kasesinin üzerine koyup ıslatıyoruz kremşantiyi kovaltak hale getirdiğimiz kekin içine dolduruyoruz .üzerine burçak bisküvileri dik dik diziyoruz. alt parçayıda kekin üzerine kapatıyoruz mümkünse buzdolabında 1 gece bekletiyoruz... eger beklerse bisküvileri yumuşayacak keki kasenin tam olarak şeklini alacaktır eger acelemiz varsa çikolata sosunu pişirene kadar dolapta dinlendirmekte fayda var . çikolata sosu ılındıktan sonra
kekimizi pasta kabımıza döndürüyoruz ve üzerine çikolata sosumuzu döküyoruz ve arzuya göre fındık kırığıyla süslüyoruz.
          AFİYET OLSUN...
   Salata kasesi derken diye soracak olursanız hepimizin evinde bulunan şu üründen; :)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder