18 Şubat 2014 Salı

BİR RECİ'S KLASİGİ BEŞAMAL SOSLU MANTARLI TAVUK





İLK OLARAK YILLAR ÖNCE RECİ'S TE YEMİŞTİM LEZZETİ Bİ HARİKAYDI...
EVE DÖNÜNCE AKLIMA DÜŞTÜ TABİ
SONRA NETTEN TARİF PEŞİNE DÜŞTÜM VE İNANILMAZ LEZZETLİ BU TARİF BENİM ÇEVREMDE BENİMLE ANILIR OLDU...


MALZEMELER;

YARIM KİLO TAVUK GÖGSÜ
YARIM KİLO MANTAR
ORTA BOY SOĞAN
 2-3 KAŞIK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER


BEŞAMEL SOSU İÇİN;

2 KAŞIK TEREYAĞ
2 KAŞIK UN
2,5 BARDAK SÜT 

ÜZERİ İÇİN;

KAŞAR RENDESİ

HAZIRLANIŞI

1- TAVUK GÖGSÜNÜ KÜP KÜP DOGRAYIP HAŞLIYORUZ
2- MANTARLARI KÜP KÜP DOGRUYORUZ
3-SIVI YAĞI TAVAYA EKLEYİP KÜP KÜP DOGRADIGIMIZ SAGONLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR ÇEVİRİYORUZ
4-ÜZERİNE HAŞLANAN TAVUGU VE MANTARLARIMIZI EKLİYORUZ HATTA BEN GENELDE HAŞLANAN TAVUGUN SUYUNDANDA 1- 2 YEMEK KAŞIGI EKLİYORUZ ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR 
5-YEMEK SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ OCAKTAN ALMAYA YAKIN TUZUNU VE KARABİBERİNİ EKLİYORUZ
6- BEN PİŞİRİRKEN PORSİYONLUK OLMASI ADINA GÜVEÇ KAP KULLANIYORUM AMA EVİNİZDE GÜVEÇ KABINIZ YOKSA BORCAMDA KULLANABİLİRSİNİZ
7- KARIŞIMI KAPLARA YADA KABA EŞİT MİKTARDA BÖLÜŞTÜRÜYORUZ
8-BAŞKA BİR TAVADA TEREYAĞI ERİTİP ÜZERİNE UNU EKLİYORUZ KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ ÜZERİNE AZAR AZAR SÜTÜNÜ EKLİYORUZ TOPAKLANMAMASINA DİKKAT EDİYORUZ BEN HEMEN KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA KAPATIYORUM BEŞAMEL SOSUMU ÇÜNKÜ AKIŞKEN Bİ KIVAM ÇOK DAHA HOŞUMA GİDİYOR.
9- BEŞAMEL SOSU TAVUK VE MANTAR KARIŞIMININ ÜZERİNE BÖLÜŞTÜRÜYORUZ. ÜZERİNE BOLCA KAŞAR RENDESİ SERPİP
FIRINDA KAŞARI İYİCE KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ
YEMEGİMİZ SERVİSE HAZIR 

......AFİYET OLSUN ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder