12 Şubat 2014 Çarşamba

MEYVELİ İRMİKLİ MUHALLEBİLİ PASTA




              MUHALLEBİSİ İÇİN;

   *  1 kilo  süt
   *  10 yemek kaşığı şeker
   *   9 kaşık irmik
   *  limon kabuğu rendesi
   *  vanilya
   *  1 kaşık tereyağ


           PASTA TABANINI OLUŞTURMAK İÇİN;
  * 2 paket burçak bisküvi
  * 150 GR tereyağ



                                                                  HAZIRLANIŞI;

   1- burçak bisküvileri kırıklayın
   2- tereyağını eritin, bisküvi ve tereyağını iyice harmanlayın
   3- kelepçeli kabınızı margarinle iyice yağlayın
   4- bisküvili karışımı kek kabına iyice yayın
   5- başka bir tencerede irmikli muhallebiyi pişirin
   6-biraz ılındıktan sonra kek kabına ilave edin 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
   7-üzerini sevdiğiniz meyvelerle süsleyin

           VE AFİYET OLSUN !!! :)


1 yorum: