- Kekin daha iyi kabarması için yumurtaları en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın.
- Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.
- Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyip yumurta beyazlayıncaya kadar çırparsanız kekiniz tam istediğiniz gibi kabarır.
- keke ekleyeceğiniz un kabartma tozu ve vanilya gibi toz gıdaları eleyerek eklerseniz kekiniz pamuk gibi olur
- Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuruyemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.
- Keke meyve koyacaksanız kek hamuruna 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.
- Kek kalıbın ortasındaki yuvarlak boşluğu hamuru dökmeden önce alüminyum folyo ile kaplarsanız kek kalıptan kolayca çıkar.
- Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez.
- Keki fırından çıkarmadan önce pişip pişmediğinden emin degilseniz kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin. eger kürdan temiz çıkıyorsa kekin içide pişmiştir
- kekinizi dereceli fırınlarda pişirmeyi tercih edin davul fırın dışının pişip içinin hamur kalmasını saglar.
- keki eger şekilli bir kapta yapacaksanız önce sıvı yagla yaglayıp ardından unlarsanız kekiniz sorunsuz çıkar
- kek soğumadan kesmeye kalkmayın hamur olur.
- Pasta kekini daha düzgün kesmek için bıçak kullanmak yerine ince ipi kekin etrafına gerip dikkatlice çekin.
- Keki süslemek için kullandığını meyveleri limon suyuna batırırsanız kararlamalarını engellersiniz.
- Kekin iyice kabarması için fırının kapağını 40 dakika açmayın.
- Kekinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.
- Kekinizi çikolata ile süsleyecekseniz erittiğiniz çikolataya tereyağı ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
- Kabartma tozu ve unu karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.
- Hazırladığınız kekin pişerken çökmesini önlemek için kalıba koyduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve sonra fırına verin.
- kekin üzerine kremsanti ekleyecekseniz kekinizin sogumasını bekleyin aksi takdirde kremanız eriyip gidecektir.
24 Şubat 2014 Pazartesi
Kek Yapmanın Püf Noktaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba blogum 1 aylık oldu bugün bir çekiliş başlatacağım yorumlarınızı bekliyorum.. :) iyi günler http://cemreycn.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil