24 Şubat 2014 Pazartesi

Kek Yapmanın Püf Noktaları


  • Kekin daha iyi kabarması için yumurtaları en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın.
  •  Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.
  • Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyip yumurta beyazlayıncaya kadar çırparsanız kekiniz tam istediğiniz gibi kabarır.
  • keke ekleyeceğiniz un kabartma tozu ve vanilya gibi toz gıdaları eleyerek eklerseniz kekiniz pamuk gibi olur
  • Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuruyemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.
  • Keke meyve koyacaksanız kek hamuruna 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.
  • Kek kalıbın ortasındaki yuvarlak boşluğu hamuru dökmeden önce alüminyum folyo ile kaplarsanız kek kalıptan kolayca çıkar.
  • Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez.
  • Keki fırından çıkarmadan önce pişip pişmediğinden emin degilseniz kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin. eger kürdan temiz çıkıyorsa kekin içide pişmiştir
  • kekinizi dereceli fırınlarda pişirmeyi tercih edin davul fırın dışının pişip içinin hamur kalmasını saglar.
  • keki eger şekilli bir kapta yapacaksanız önce sıvı yagla yaglayıp ardından unlarsanız kekiniz sorunsuz çıkar
  • kek soğumadan kesmeye kalkmayın hamur olur.
  • Pasta kekini daha düzgün kesmek için bıçak kullanmak yerine ince ipi kekin etrafına gerip dikkatlice çekin.
  • Keki süslemek için kullandığını meyveleri limon suyuna batırırsanız kararlamalarını engellersiniz.
  • Kekin iyice kabarması için fırının kapağını 40 dakika açmayın.
  • Kekinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.
  • Kekinizi çikolata ile süsleyecekseniz erittiğiniz çikolataya tereyağı ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kabartma tozu ve unu karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.
  • Hazırladığınız kekin pişerken çökmesini önlemek için kalıba koyduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve sonra fırına verin.  
  • kekin üzerine kremsanti ekleyecekseniz kekinizin sogumasını bekleyin aksi takdirde kremanız eriyip gidecektir.

1 yorum:

  1. Merhaba blogum 1 aylık oldu bugün bir çekiliş başlatacağım yorumlarınızı bekliyorum.. :) iyi günler http://cemreycn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil